23-11-2018 " Mijn Pa "

Hij kon daar niet mee overweg en kwijnde letterlijk weg en overleed na lang ziekbed veels te jong maar voor hemzelf was hij er wel klaar mee en omdat ik elke dag thuis langs ging en alleen maar met hem over de oorlog praatte, de politiek en de vakbond vormde dit mij als persoon. Dat ook iemand als mij die zelfs nu alleen maar de politiek in binnen- en buitenland volgt en mijn pa was een rooie rakker. Bijna communistisch maar altijd stemmen op de PVDA en Joop den Uijl was onder het eten altijd onderwerp van gesprek.

 

Dus ja na het overlijden een groot vakbondsman en aanvoerder van de PVDA kom ik al gauw uit bij mijn pa en natuurlijk mijn lieve moeder niets te kort te doen. Het brengt mij terug naar de overstap van Wim Kok van de vakbond FNV naar de PVDA en Pont die hem opvolgde had ik al op jonge leeftijd mee te maken, bv de enige echte laatste staking bij de AKZO 1986, ik was 21 jaar al vooraanstaand vakbondslid, PVDA lid en ondernemersraadslid bij de AKZO ondanks mijn leeftijd en Jan Reif van de Vara volgde mij 3 dagen tijdens de staking en een leuk gegeven is dat ik daar de 1e ontmoeting had met mijn beste vriend/broer Theo ten Velde en die vriendschap is er nu nog.

 

Maar ondanks mijn jonge leeftijd vond ik de richting van de PVDA toen al vreemd ondanks dat we de grootste partij werden zag ik binnen de vakbond en de ondernemersraad mensen veranderen van rooie rakkers die het volk moesten dienen naar een soort halve VVD’ers en bestuurders die het goed konden vinden met diknekken (directeuren en rechtse partijen als de VVD). Diknekken gebruikte mijn vader altijd voor die categorie mensen.

 

Ze gingen zich kleden met pakken en begonnen anders te praten en de afstand op de werkvloer werd steeds groter. De werknemers kwamen naar me toe en zeiden Henk die gasten van de bond en van de ondernemersraad praten met een aardappel in hun mond en dat was in de Noordelijke provincies

Not done”. Wij waren arbeiders en dienden de arbeiders dat was het motto!

Vandaar dat ik vaak afdwaal in blogs en verhalen, zo afgeef op de huidige politiek, zo gauw ze een pak aandoen en boven modaal verdienen veranderen zo’n 80% vandaar dat links tik op tik krijgt in de politiek. En de VVD groot blijft want geld bijt elkaar niet.

En de PVV is een stem van mensen die links niet meer vertrouwen. De PVDA is out en D66 na deze regeer periode ook. CDA zal de Christelijke stemmen overhouden en voor de rest niet en Groen Links als ze slim zijn blijven ze echt links de roep om zuiver links is immens.

Dus ja ondanks Wim Koks goede en eerlijke bedoelingen zijn opvolgers er niet ingeslaagd de linkse vleugel te houden met Wouter Bos, Job Cohen, Asscher etc. zijn de arbeiders verkocht aan de elite.

En dat zorgt voor tegenstrijdigheden zoals nu sluitingen van ziekenhuizen, slechte ouderen zorg, Shell & Unilever die zich koning wanen in het land der blinden en de VVD en mensen met geld aan hun zijde vinden.

 

RIP Wim Kok, RIP PVDA en hopen dat arbeiders twee verdienen en mensen vormde publieke sector gaan beseffen dat alleen links ons kan redden!

Ja beste mens kabinetten Paars en Rutte I, II en Rutte III zijn ons funest geworden. Nog nooit zijn zoveel ministers en staatssecretarissen zijn afgetreden onder de laatste 3 kabinetten of de in opspraak geraakte ministers; hier een greep Opstelten, Teeven, Steur, Zijlstra, Keizer, Hennis van Rey, Blok, Pechthold en vergeet vast nog een aantal of 10 want hier kan ik niet googelen!! Hahaha

 

En als ze vroeger met een pak aan voor ons huis liepen zei mijn moeder van boven bont van onderen stront!

 

Pa bedankt voor je levenservaring aan mij en mam bedankt voor je liefde thuis.

Bijna elke dag praat ik met mijn kinderen, kleinkinderen en mijn Karin bij over jullie, terwijl ze jullie niet gekend hebben.

 

Ik ben trots op jullie en zij op mij; jullie product pap mam.

 

Love, Loyalty & Respect

Hendrik Kuipers (CH64) 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven