Motor bouw project “The World War Child Bike”

 

 

We gingen aan de slag; de tv erbij met een trailer opname van ZOD Motor Cycles. De basis was een hard tall chopper bouwen en daaraan gekoppeld met 100den motoren naar een event in Emmen te rijden waar het verzamelpunt de Koperen Hoogte was bij Zwolle en daar met bikers uit heel Nederland door te stomen naar Emmen naar het goede doel. Met muziek van Moi Wark en de opening van ZOD Motor Cycles was een feit.

 

De vrachtauto, het frame het motorblok 2002CV Twin helemaal van verchroomd kwam eraan en we konden beginnen. Ik had het design al in mijn hoofd; ronde uitlaten met bochten die rond waren en vierkante dempers. Ronde drichers voor het stuur en een vierkant stuur erop. Aan de ene kant een meisje erop van in de oorlog met allemaal kogelgaten en de andere kant een meisje erop in weelde.

De kleur van de motor zou wit worden; de kleur van de vrede. Bovenin de tank een tekening van de aarde met een scheur erin waar bloed uitsijpelde en aangaf hoe verdeeld hoe de aarde was. In de wielen waren het logo van War Child uitgesneden en de lange voorvork van een hoekige koplamp allemaal dingen die van rond overliepen naar vierkant van goed naar slecht dat kwam in uitwerking van spuitwerk.

 

De rit was een succes het event was een drama omdat er een hittegolf was en 80% van de mensen lag natuurlijk aan het strand. Maar mocht de pret niet drukken we haalden in het totaal 32.000 euro binnen voor War Child. Het was misschien een druppel op een gloeiende plaat maar we waren blij dat we dat hadden kunnen betekenen. ZOD Motor Cycles Benelux en Walz Hardcore was een feit geworden. En meer projecten volgende. En de lol werd steeds groter bij ZOD.

 

In mijn volgende verhalen vertel ik jullie meer over de Juan Fangio Bike genoemd naar de kampioen van Juan Fangio van de jaren 50 en 60 met een Harley Blok uit de jaren 50.

 

Tot de volgende reis!

 

Love, Loyalty & Respect

Captain Henk (-CH64-)

 

Terug

^ Naar boven